ALM-studies en haalbaarheidstoetsen

De optimale samenstelling van uw beleggingsportefeuille begint met een gedegen Asset Liability Management studie (ALM). Onze ALM-studies brengen de verwachte inkomsten en uitgaven en de langetermijnrisico’s voor institutionele beleggers in kaart. Daarnaast laten we zien hoe aanpassingen in de beleggingsstrategie deze langetermijnrisico’s kunnen beïnvloeden. Hierdoor heeft u concreet inzicht hoe u de doelstellingen van uw organisatie het beste kunt realiseren.

ALM-studie op maat

Wij voeren, meestal in samenwerking met TKP Pensioen, ALM-studies uit voor institutionele beleggers. Voordat wij een ALM-studie uitvoeren, brengen wij eerst samen met u in kaart wat uw wensen zijn. Heeft u behoefte aan een volledige ALM-studie of bent u op zoek naar een specifieke analyse? Wij voeren de ALM-studie volledig op maat voor u uit.

ALM-studies voor pensioenfondsen

Met onze complete ALM-studie voor pensioenfondsen geven wij u inzicht in de verwachte ontwikkeling van de premie, de toeslagverlening, het pensioenresultaat, eventuele kortingen en de dekkingsgraad. Wij laten de risico’s zien die zijn verbonden aan een bepaalde pensioenregeling of aan een bepaald beleid. Zo brengen wij voor u in kaart wat de kans is op een mogelijk reserve- of dekkingstekort en wat de kans is op het realiseren van een toeslagambitie.

Haalbaarheidstoets

Behalve ALM-studies voeren wij ook haalbaarheidstoetsen voor pensioenfondsen uit. De Pensioenwet schrijft voor dat een pensioenfonds periodiek een haalbaarheidstoets uitvoert. Met de haalbaarheidstoets geven wij u inzicht in de samenhang tussen de financiële opzet, het verwachte pensioenresultaat en de bijbehorende risico’s.

Overige analyses voor pensioenfondsen

Naast ALM-studies en haalbaarheidstoetsen voeren wij nog meer analyses voor pensioenfondsen uit. Daarbij kunt u denken aan een herstelplan en analyses van het premiebeleid, het toeslagbeleid en het beleggingsbeleid.

Wilt u meer weten over ALM-studies en haalbaarheidstoetsen? Neem dan vrijblijvend contact op met TKP Investments.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Onze multi-management fondsen

Bekijk hier ons ruime aanbod aan actief en passief beheerde beleggingsfondsen. Natuurlijk volgens onze multi-managementstrategie.

Meer over onze fondsen

Duurzaam beleggen

Een financieel gezonde toekomst begint bij verantwoorde keuzes. Benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van onze duurzame aanpak?

Meer over duurzaam beleggen

Gelieerde organisaties