Aegon Asset Management benoemt Roelie van Wijk in de nieuwe functie Head of Responsible Business & Public Affairs.

Het feit dat deze functie in het leven is geroepen en dat Van Wijk benoemd is als Head of Responsible Business & Public Affairs geeft het toegenomen belang aan van maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam beleggen in de wereld van vermogensbeheer, niet alleen voor Aegon Asset Management (AAM), maar ook voor haar klanten en voor heel Aegon. Vanaf 1 januari is Van Wijk verantwoordelijk voor de AAM strategie voor verantwoord ondernemen, inclusief de integratie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen, ook wel aangeduid als Environmental, Social en Governance criteria (ESG), in de beleggingen van AAM wereldwijd. Zij rapporteert rechtstreeks aan Sarah Russell, CEO Aegon Asset Management.

Hiervoor was Van Wijk ruim 10 jaar CEO van TKP Investments BV (TKPI), onderdeel van Aegon Asset Management. Onder haar leiding groeide het bedrijf op succesvolle wijze van €6 naar €28 mld. AUM. Ook stond zij aan de basis van duurzame maatwerk beleggingsstrategieën voor klanten van TKPI.

Van Wijk heeft in haar 25-jarige carrière diverse (neven)functies bekleed in vermogensbeheer. Zo was zij Head of (ESG) Research and Head of Equity Investments bij SNS Asset Management (nu Actiam) en Head of Trading en Senior Portfolio Manager Fixed Income bij het Philips Pensioenfonds en PGGM. Daarnaast was zij voorzitter van de Niet Uitvoerende Bestuursleden binnen het Spoorwegpensioenfonds (SPF). Van Wijk is momenteel vice-voorzitter van het bestuur van de Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS) en voorzitter van Investment Leaders Group van het Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL).

Van Wijk: “Duurzaam beleggen voor de lange termijn zou vanzelfsprekend moeten zijn, op basis van gezond verstand. Het vormt een standaard vereiste voor elke belegger. Aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam beleggen moet niet alleen plaatsvinden bij een aparte groep mensen; het zou een integraal onderdeel moeten uitmaken van de dagelijkse werkzaamheden van iedereen. Alle beleggers zouden dit in hun DNA moeten hebben om conform deze overtuiging beleggingsbeslissingen te nemen.”

TKPI’s Coos Luning volgt Van Wijk op als Head Fiduciary Services. Om de onafhankelijkheid van deze activiteiten te waarborgen rapporteert Luning rechtstreeks aan AAM’s CEO Sarah Russell.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Joost van Schagen,
Communications Aegon Asset Management,
[email protected],
+31 (0)6 10978911.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties