Het is gelukt! Tristan gaat naar Rio!

Tristan Bangma is gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen dit jaar in Rio de Janeiro. Vorige maand veroverden Tristan en zijn partner/copiloot Teun Mulder twee zilveren medailles op het WK paracycling in Italië. Op de eerste dag behaalden ze op de 1 km met 1:01.780 de tweede tijd en vestigden ze een nieuw persoonlijk record én Nederlands record. Deze podiumplaats kwalificeerde hen vrijwel zeker voor de spelen in Rio. De dag daarna reden ze op de 200 meter kwalificatie opnieuw naar het zilver en zetten met een tijd van 10.179 nog een persoonlijk record en een nieuw Nederlands record.

Vervolgens versloegen ze in de kwartfinale de Australiërs en in de halve finale de Spanjaarden. In de finale tegen de Britse wereldkampioenen verloren ze de eerste heat, maar werd het super spannend in de tweede heat. Het werd uiteindelijk een fotofinish in het voordeel van de Britten. De wereldtitel was heel dichtbij; fantastisch gepresteerd. Tristan kan ontzettend trots zijn op deze prestatie, na slechts 2 maanden training na zijn meniscusoperatie. Ook Teun was apetrots op hem.

Een droom van een inspirerende doorzetter!

Ongeveer tweeëneenhalf jaar geleden maakten wij kennis met Tristan Bangma. Een bijna blinde tiener uit Friesland met een grote droom: een gouden plak op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 op het onderdeel tandemfietsen. Zijn focus en inspanning vinden wij ronduit inspirerend. Topsport kost niet alleen veel tijd, maar ook geld. Des te meer omdat Tristan speciale materialen nodig heeft en omdat hij voor de dagelijkse trainingen en veelvuldige wedstrijden veel ondersteuning nodig heeft. Een sponsor was daarom meer dan welkom. Bij TKP Investments helpen we graag mensen die de leiding nemen over hun eigen toekomst en dat is precies wat Tristan doet. Als sponsor voelen wij ons partner van Tristan naast de fiets en daar zijn we trots op!
De komende maanden gaan we Tristan volgen in zijn voorbereidingen op de Paralympische Spelen. Tristan heeft er net twee weken vakantie op zitten in Frankrijk, zodat hij nu weer volle bak kan trainen om in september een topprestatie neer te zetten.
Andere goede doelen

Behalve met sport en welzijn, voelen we ons ook verbonden met duurzaamheid en cultuur. Hierover kunt u meer lezen in ons sponsor- en donatiebeleid.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties