Kapitaalvereisten voor beleggingen in Nederlandse hypotheken

Het Investment Solutions Center van Aegon Asset Management heeft een artikel gepubliceerd over Nederlandse hypotheken als beleggingscategorie.

Kapitaalvereisten voor hypotheekinvesteringen

Het artikel gaat in op de kapitaalvereisten voor institutionele investeerders die in Nederlandse hypotheken beleggen en die vallen onder FTK, Solvency II of Basel III regelgeving. David van Bragt bespreekt in dit artikel de stand-alone kapitaalvereisten voor hypotheken, maar ook de impact van deze eisen op de algemene balans en solvabiliteitspositie. Dit geeft meer inzicht in de aantrekkelijkheid van hypotheekinvesteringen, in vergelijking met andere beleggingscategorieën, voor verschillende institutionele beleggers.

Over het Investment Solutions Center

Het Investment Solutions Center van Aegon Asset Management is het kenniscentrum voor strategische investeringsvraagstukken. TKP Investments heeft, als onderdeel van Aegon Asset Management, een centrale rol in het kenniscentrum. Het Investment Solutions Center publiceert regelmatig artikelen om inzichten, onderzoek en praktische toepassingen met u te delen. Dit kan u helpen om nieuwe ontwikkelingen en inzichten toe te passen op uw eigen beleggingsstrategie.

Lees het volledige artikel op de website van het Investment Solutions Center

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties