Pensioenfonds PostNL wil fors vooruit met green bonds

Pensioenfonds PostNL wil in rap tempo doorpakken met het verduurzamen van de beleggingsportefeuille, zegt bestuursvoorzitter René van de Kieft tegen Fondsnieuws.

Zo wil het pensioenfonds met een vermogen van 8,5 miljard euro een deel van de bedrijfsobligatieportefeuille alloceren naar groene obligaties. Dit zijn leningen die gebruikt worden voor duurzame projecten. Voor de Europese aandelenportefeuille overweegt het een engagementstrategie te ontwikkelen.

Onze klant Pensioenfonds PostNL vertelt in Fondsnieuws over de wijze waarop het vorm geeft aan de verduurzaming van de beleggingsportefeuille. Het volledige artikel is voor abonnees te lezen op de website van Fondsnieuws


Meer weten over green bonds en maatschappelijk verantwoord beleggen? Lees dan ook het artikel ‘Groen licht voor green bonds’ van Anna Czylok, Investment Strategist bij TKP Investments. Of neem een kijkje op onze pagina’s over duurzaam beleggen

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties