TKP Investments behaalt maximale score in GRESB Assessment

Het TKPI European Real Estate Fund (TREF) heeft voor het tweede jaar op rij de maximale score van vijf sterren behaald in het Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) Assessment, waarmee het fonds in de top 20 staat voor ESG-integratie in vastgoed wereldwijd.

GRESB is de wereldwijde standaard voor ESG-benchmarking en -rapportage voor beursgenoteerde vastgoedondernemingen, particuliere vastgoedfondsen, ontwikkelaars en beleggers die in vastgoed beleggen. De beoordeling evalueert prestaties aan de hand van zeven duurzaamheidsaspecten en bevat ongeveer 50 indicatoren, waaronder energieverbruik, BKG-uitstoot, waterverbruik en afval.

De GRESB-score van TREF was 87% in 2019 – een stijging van 3% voor het fonds ten opzichte van het jaar ervoor. Ter vergelijking, de referentiegroep van niet-beursgenoteerde Europese vastgoedfondsen behaalde een gemiddelde score van 71%.

René Rijk, Senior Portfolio Manager, Alternative Investments: “De outperformance van TREF op de GRESB-beoordeling is een bewijs van de volledige integratie van ESG-criteria in onze fondsenselectie en onze actieve betrokkenheid bij fondsmanagers. Zo zijn we er bijvoorbeeld in geslaagd om door een goede implementatie en meting grote verbeteringen te realiseren in de dekking van het energieverbruik in de portefeuille. Dit is een belangrijk precedent om het energieverbruik daadwerkelijk te verminderen en daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.”

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties