TKP Investments introduceert Multi-Manager European Equity Index SRI Fund

TKP Investments heeft voor de Nederlandse pensioenmarkt een multi-manager Europees aandelenfonds voor maatschappelijk verantwoord beleggen geïntroduceerd. Sinds de oprichting in januari is het fonds gegroeid tot ongeveer 475 miljoen euro.

Door te beleggen in Europese aandelen die voldoen aan een vooraf bepaald duurzaamheidsniveau streeft TKPI MM European Equity Index SRI Fund ernaar beleggers een rendement te bieden dat dat van de MSCI Europe SRI-index benadert. Daarnaast is het SRI-beleid van TKP Investments ook van toepassing op het fonds.

In het beleid wordt een reeks criteria gehanteerd, bijvoorbeeld screening aan de hand van de Global Compact-principes van de Verenigde Naties om te beoordelen of bedrijven zich in overeenstemming met deze principes gedragen; engagement indien bedrijven niet voldoen aan deze principes; en uitsluiting wanneer een bedrijf bijvoorbeeld betrokken is bij controversiële wapens of tabaksproductie.

De introductie van het fonds volgt op de succesvolle introductie van een wereldwijde versie: TKPI MM World Equity Index SRI Fund. Dit heeft inmiddels circa 1,2 miljard euro aan beheerd vermogen.

Het fonds zal worden beheerd door het multi-managerteam van TKP Investments in Groningen.

Gertjan Medendorp van TKP Investments: ‘De belangrijkste doelstelling van een pensioenfonds is zorgen voor een goed pensioen. Wij geloven dat een goed pensioen aanzienlijk meer waard is in een leefbare wereld. Gelukkig zien we nu dat een groeiend aantal pensioenfondsen in Nederland dit erkent, wat heeft geleid tot een toename van het aantal fondsen dat verantwoord belegt. Daardoor heeft de grotere aandacht voor milieu-, maatschappelijke en governance-factoren, met name in Europa, zich de afgelopen jaren vertaald in outperformance van portefeuilles waarin ESG systematisch wordt geïntegreerd.’

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties