TKPI steunt Tristan Bangma voor Spelen in Tokio

Dinsdag 20 september was er het Welkom Thuis-evenement voor alle paralympische sporters in Utrecht. Een spektakel waarbij vele familieleden en vrienden van de sporters aanwezig waren. Kerst Bangma, vader van Tristan, sprak op het podium over zijn rol als ouder: steun van familieleden is een van de belangrijkste factoren voor succes. De sporters zouden rechtstreeks vanaf Schiphol in bussen naar Utrecht komen. Hun entree liet helaas lang op zich wachten, maar gelukkig was er live-contact vanuit de bussen. Eenmaal binnengekomen was er een uitbarsting van emoties en was het feest compleet.

Huldiging in Donkerbroek

Na de huldiging in Utrecht en na geridderd te zijn door de Koning, was er zaterdag 24 september nog de huldiging in Donkerbroek, de woonplaats van Tristan. Dat Tristan vóór de Paralympische Spelen nog een onbekende was voor een groot aantal dorpsbewoners, was moeilijk voor te stellen. Het hele dorp was uitgelopen en had zich ingezet om een grootse huldiging mogelijk te maken. Er is zelfs drie dagen gevlagd, terwijl er voor de koning maar één dag gevlagd wordt.

Op het podium kwamen alle voorname Donkerbroekers aan het woord, van de wethouder en burgermeester, tot de voorzitter van dorpsbelangen en de dominee. Vanzelfsprekend sprak iedereen vol lof over Tristan, “de gouden ridder”: zijn naam is in één adem genoemd met grote namen als Joop Zoetemelk en Jan Janssen, de burgermeester heeft Tristan tot ereburger van Donkerbroek benoemd en de dominee benoemde hem tot ambassadeur van de Donkerbroekers met een beperking.

Sponsoring Rio wordt voortgezet voor Paralympische Spelen in Tokio 2020

Als mooie afsluiting was er de speech van Roelie van Wijk, CEO bij TKP Investments. Roelie vertelde het verhaal achter de sponsoring, hoe TKPI bij de viering van haar 25-jarige bestaan een goed doel wilde gaan sponsoren en zo in contact kwam met Tristan Bangma, toen net vijftien jaar. We hebben ontzettend veel bewondering voor Tristan, zijn onuitputtelijke energie en natuurlijk zijn fantastische prestatie op de Paralympische Spelen in Rio. Daar waar piloot Teun Mulder een punt zet achter zijn carrière, is Tristan is nog lang niet uitgekeken op het wielrennen. TKP Investments blijft Tristan daarom steunen tot de Paralympische Spelen in Tokio.

Andere goede doelen

Behalve met sport en welzijn, voelen we ons ook verbonden met duurzaamheid en cultuur. Hierover kunt u meer lezen in ons sponsor- en donatiebeleid.

 

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties