Werken bij TKP Investments: geslaagd werkbezoek aan de VS

Imre Jansen, medewerker Investment Strategy bij TKP Investments, verbleef kort geleden ruim vijf weken in de Verenigde Staten (VS). Hij bracht daar een werkbezoek aan onze collega-organisatie Aegon USA Investment Management (AUIM) in Cedar Rapids, Iowa. Een nuttige en leerzame manier om kennis en ervaring uit te wisselen met onze collega’s aan de andere kant van de oceaan.

Cashflow model voor LDI-propositie

Imre had tijdens zijn verblijf in de VS de taak om voor AUIM een cashflow matching model te ontwikkelen. AUIM gaat dit model gebruiken voor de lancering van zijn nieuwe LDI-propositie (Liability Driven Investing). Bij LDI worden de aangeboden beleggingsportefeuilles afgestemd op de financiële verplichtingen van de institutionele belegger.

Wederzijdse kennisuitwisseling

Imre Jansen: “Ik heb voor AUIM een model opgezet dat een match maakt tussen de kasstromen van de verplichtingen en de beschikbare obligaties. Deze obligaties worden zorgvuldig door de fondsmanagers van AUIM geselecteerd. Natuurlijk was het bezoek ook leerzaam voor TKP Investments. Ik heb veel kunnen leren over het interne risicomodel van Aegon Nederland, dat in Cedar Rapids is ontwikkeld. Het is interessant om dit model naast ons eigen marktrisicomodel te leggen. De collega’s in de VS heb ik leren kennen als erg leuke en betrokken mensen. Ik kijk met plezier terug op een leerzame en interessante tijd!”

Internationaal werkveld

Als vermogensbeheerder opereren wij internationaal. Daarom zijn de medewerkers van TKP Investments regelmatig in het buitenland te vinden. Internationale samenwerking met collega’s van andere Aegon-units hoort daar uiteraard ook bij. Door het uitwisselen van kennis en ervaring kunnen we van elkaar leren en blijven innoveren.

Benieuwd naar wat werken bij TKP Investments inhoudt? Ga naar Werken bij TKP Investments

 

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties