Corporate Governance

Pensioenfondsen hebben een wettelijke verplichting om hun pensioenvermogen solide te beleggen, zodat zij in staat zijn om alle toegezegde pensioenen uit te keren. Pensioenfondsen beleggen daarom omvangrijke bedragen in beursgenoteerde ondernemingen. De kwaliteit van de Corporate Governance van deze beursgenoteerde ondernemingen bepaalt deels de waardeontwikkeling van de beleggingen.

Betekenis Corporate Governance

Pensioenfondsen beleggen als kapitaalverschaffers in ondernemingen. Zij zijn daarmee, naast bijvoorbeeld bestuurders of commissarissen, direct belanghebbenden. Alle direct belanghebbenden hebben te maken met een stelstel van omgangsvormen. Deze omgangsvormen heten ook wel Corporate Governance.

Governance dialoog

De Nederlandse Corporate Governance Code schrijft een aantal omgangsvormen voor. Een van deze omgangsvormen is de bereidheid van institutionele beleggers om een dialoog aan te gaan met de ondernemingen waarin zij beleggen. Deze dialoog wordt ook wel engagement genoemd.

Eumedion

Wij zijn namens een aantal klanten aangesloten bij Eumedion. Eumedion verleent diensten op het terrein van Corporate Governance en;

  • bevordert het overleg tussen institutionele beleggers en beursgenoteerde ondernemingen;
  • voert overleg met de Nederlandse overheid, instellingen van de Europese Unie en andere relevante autoriteiten en organisaties;
  • beïnvloedt wet- en regelgeving.

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Lees hier onze visie op duurzaam beleggen.

 

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Onze multi-management fondsen

Bekijk hier ons ruime aanbod aan actief en passief beheerde beleggingsfondsen. Natuurlijk volgens onze multi-managementstrategie.

Meer over onze fondsen

Duurzaam beleggen

Een financieel gezonde toekomst begint bij verantwoorde keuzes. Benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van onze duurzame aanpak?

Meer over duurzaam beleggen

Gelieerde organisaties