Duurzame beleggingsoplossingen

Maatschappelijk verantwoord beleggen, ook wel bekend als Environmental, Social en Governance (ESG), staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we daarmee de beste resultaten behalen voor u als klant. Duurzaamheid speelt een rol in al onze beleggingsoplossingen. Daarnaast bieden wij u twee beleggingsfondsen met bovengemiddelde aandacht voor ESG-criteria.

Selectie externe vermogensbeheerders

Aandacht voor maatschappelijk verantwoord beleggen begint al bij de selectie van onze externe vermogensbeheerders. Wij vinden het belangrijk dat zij dezelfde waarden en normen hanteren op het gebied van ESG als wij. Daarom zijn ESG-criteria een vast onderdeel van ons gedisciplineerde multi-manager selectieproces. Natuurlijk blijven wij de geselecteerde vermogensbeheerders ook daarna monitoren op het gebied van ESG. Zo bent u ervan verzekerd dat uw vermogen op een verantwoorde manier wordt belegd.

Duurzaam passief aandelenfonds

Hebt u een duidelijke overtuiging op het gebied van duurzaam beleggen en wilt u deze visie verder doorvoeren in uw beleggingsportefeuille? Dan is het TKPI MM World Equity Index SRI Fund wellicht een goede basis voor uw aandelenportefeuille. Dit passief beheerde fonds belegt wereldwijd in circa 400 wereldwijde bedrijven, die op het gebied van ESG het hoogste scoren (top 25%) in de betreffende sector. De verdeling over verschillende sectoren is daarmee vergelijkbaar met de MSCI World Index. Een mooie en eenvoudige manier om een duurzaam accent aan te brengen in uw beleggingsportefeuille.

Duurzaam actief aandelenfonds

Wilt u ESG-criteria combineren met een langetermijnaanpak? In het actief beheerde TKPI MM Long Term Investment Fund staat een lange beleggingshorizon voorop. Duurzaamheid is daarbij een onvermijdelijk criterium. Innovatieve, duurzame bedrijven met aandacht voor ESG zijn immers beter voorbereid op de toekomst. Aantrekkelijke bedrijven voor langetermijnbeleggingen, zijn bijvoorbeeld ondernemingen die vooroplopen in gezonde voeding, energiezuinige onderdelen, klimaatvriendelijke infrastructuur en betere gezondheidszorg. Lees hier ook het artikel: Een actieve benadering van Long Term Investing.

Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB)

Ook in de onroerend goed sector hebben wij aandacht voor duurzaamheid.  Zo zijn wij lid van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB), een onafhankelijke wereldwijde benchmark die duurzaamheidsprestaties beoordeelt van vastgoedfondsen en portefeuilles. Want door samen sterk te staan, kunnen wij een bijdrage leveren aan de verbetering van duurzaamheid binnen de onroerend goed sector.

Bent u benieuwd naar onze duurzame beleggingsoplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Onze multi-management fondsen

Bekijk hier ons ruime aanbod aan actief en passief beheerde beleggingsfondsen. Natuurlijk volgens onze multi-managementstrategie.

Meer over onze fondsen

Duurzaam beleggen

Een financieel gezonde toekomst begint bij verantwoorde keuzes. Benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van onze duurzame aanpak?

Meer over duurzaam beleggen

Gelieerde organisaties