Samenwerking met Aegon Asset Management

Wij werken nauw samen met Aegon Asset Management (AAM) om de aandacht voor duurzaamheid binnen ons beleggingsbeleid te vergroten.

Strategisch beleid Aegon Asset Management (AAM)

AAM heeft in 2015 een nieuw strategisch beleid opgesteld. Eén van de belangrijke strategische doelstellingen in dit beleid is maatschappelijk verantwoord beleggen. Wij werken samen met AAM om deze strategische doelstelling te bereiken.

In 10 stappen naar verantwoord beleggen

Samen met AAM hebben wij een model ontwikkeld dat als kader dient voor de discussie rondom verantwoord beleggen. Dit model beschrijven wij uitgebreid in het artikel ESG vraagt om een dynamische aanpak dat is verschenen in de Financial Investigator. Hierin vertellen wij:

“Het model ‘Verantwoord beleggen in 10 Stappen’ is opgesteld naar aanleiding van gesprekken met klanten, veelal pensioenfondsbestuurders, die wilden weten hoe wij duurzaamheid tot een onderdeel hebben gemaakt van onze processen. We bespraken de stappen die wij sinds 2007 hebben gezet en de vragen die we ons daarbij hebben gesteld, bijvoorbeeld over het al dan niet ondertekenen van de Principles for Responsible Investment (PRI). Maar ook over hoe je om moet gaan met uitsluitingen, hoe je engagement moet organiseren, enzovoort. We zagen dat onze ervaringen de klanten goed inzicht geven in de afwegingen die een pensioenfonds moet maken.”

Model verantwoord beleggen in 10 stappen - Samenwerking AAM
Model verantwoord beleggen in 10 stappen

 

Responsible Investment Report

AAM brengt jaarlijks een Responsible Investment Report uit. Hierin leest u wat wij samen met AAM, namens onze klanten, op gebied van duurzaamheid hebben bereikt en nog willen bereiken. Wilt u meer weten over het beleid van AAM rondom maatschappelijk verantwoord beleggen? Dan kunt u het volledige Responsible Investment Report downloaden.

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Lees hier onze visie op duurzaam beleggen.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Onze multi-management fondsen

Bekijk hier ons ruime aanbod aan actief en passief beheerde beleggingsfondsen. Natuurlijk volgens onze multi-managementstrategie.

Meer over onze fondsen

Duurzaam beleggen

Een financieel gezonde toekomst begint bij verantwoorde keuzes. Benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van onze duurzame aanpak?

Meer over duurzaam beleggen

Gelieerde organisaties