Jaarverslag TKP Investments

In 2018 hebben we weer mooie resultaten behaald, voor en in nauwe samenwerking met onze klanten. Dit jaar stond voor ons in het teken van groei, met behoud van de persoonlijke aandacht voor de klant.

Groei als blijk van vertrouwen en waardering

Dat het door ons beheerde vermogen opnieuw is gegroeid, beschouwen wij als blijk van waardering en vertrouwen. Zo hebben we in 2017 onze derde charitatieve klant welkom geheten. Stap en Cappital – waarvoor wij uitbestedingspartner zijn – doen het bovendien erg goed. Stap, het eerste APF van Nederland, heeft een zeer succesvol eerste jaar achter de rug. Ook hebben we onze eerste stappen gezet op de Europese markt, die uitstekende kansen biedt voor onze beleggingsfondsen. Onze eerste lifecycle-klant in Spanje is in dat opzicht een prachtige mijlpaal.

Nieuwe oplossingen voor een duurzame portefeuille

Maatschappelijk verantwoord beleggen stond dit jaar onverminderd hoog op de agenda. Als vermogensbeheerder hebben we immers een verantwoordelijkheid voor de toekomst van generaties na ons. Ons Long-Term Investment fonds is de nieuwste aanwinst voor het inrichten van een duurzame portefeuille voor onze klanten. Het fonds is uitstekend van start gegaan met 600 miljoen euro enook de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Beleggingen kunnen het verschil maken

Een actueel thema binnen duurzaam en verantwoord beleggen is het meten van de zogenaamde SDG-impact: de bijdrage van beleggers aan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Hoe we dit vorm kunnen geven voor onze klanten, onderzoeken we samen met de DNB en andere partners, en met de Investment Leaders Group van het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. De eerste bevindingen zijn in 2017 gepubliceerd.

Samenwerking voor de beste resultaten

Het delen en aanwenden van kennis en expertise beschouwen we als een groot goed. Met de internationale Investment Leaders Group en de Pensioenfederatie, maar ook met Aegon Asset Management (AAM) en natuurlijk met onze klanten. Met AAM hebben we in 2017 het Investment Solutions Center gelanceerd, waarin we onderzoek doen naar strategische investeringsvraagstukken. 

Persoonlijke aandacht voorop

Alles wat wij ondernemen, doen wij voor onze klanten. Om de beste service te bieden en de beste resultaten te behalen over hun vermogen. Wij zijn dan ook trots op de goede klanttevredenheidscijfers en op de uitstekende absolute en relatieve rendementen die onze fondsen dit jaar hebben behaald. Onze medewerkers staan iedere dag klaar om met betrokkenheid en enthousiasme vorm te geven aan de wensen van onze klanten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij ook in 2019 het verschil weten te maken.

Jaarverslag downloaden

U kunt hier de volgende jaarverslagen downloaden:

Wilt u weten waar we de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest? U vindt hier het overzicht van recente publicaties en nieuws.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Onze multi-management fondsen

Bekijk hier ons ruime aanbod aan actief en passief beheerde beleggingsfondsen. Natuurlijk volgens onze multi-managementstrategie.

Meer over onze fondsen

Duurzaam beleggen

Een financieel gezonde toekomst begint bij verantwoorde keuzes. Benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van onze duurzame aanpak?

Meer over duurzaam beleggen

Gelieerde organisaties