Diversiteit is duurzamer en levert meer op

Toen Roelie van Wijk in 2006 CEO werd van TKP Investments, merkte ze al snel hoe prettig klanten het vonden dat ze een vrouw tegenover zich kregen. Diversiteit levert volgens haar niet alleen betere resultaten op, het is ook gewoon leuker.

Diversiteit gaat ook over jongeren, ouderen en verschillende culturele achtergronden

Van Wijk vindt dat ‘diversiteit’ niet alleen gaat om de verhouding tussen mannen en vrouwen. ‘Nee, het gaat ook over jongeren en ouderen, over mensen met verschillende culturele achtergronden. Jongeren hebben bijvoorbeeld heel andere ideeën dan ouderen. Dat is belangrijk. Ook in onze relatie met bijvoorbeeld pensioenfondsen, die immers te maken hebben met de kloof tussen oudere en jongere generaties. Het is zaak dat mensen hun eigen kracht vinden en dat wij die kracht herkennen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat mensen datgene doen waar ze het beste in zijn.’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij TKP Investments maakt personeelsbeleid op natuurlijke wijze onderdeel uit van het beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als je je bekommert om zaken als klimaatverandering, mensenrechten en langetermijnvisie, behoor je uiteraard ook zorgvuldig met je medewerkers om te gaan.

Duurzaamheid en Long Term Investing fonds

‘Ik heb vanaf het begin aandacht geschonken aan duurzaamheid.’ zegt Van Wijk. Vorig jaar is TKP Investments lid geworden van de Investment Leaders Group van Cambridge University, een groep van tien vermogensbeheerders, verzekeraars en pensioenfondsen uit de hele wereld, die onderzoeken hoe ze duurzaam en op de lange termijn moeten investeren. Van Wijk is deze maand zelfs benoemd tot voorzitter. ‘Uit het onderzoek naar langetermijnbeleggen is bij ons al een nieuw beleggingsfonds voortgekomen, Long Term Investing, waaraan inmiddels twee grote pensioenfondsen deelnemen. Deze maand zitten we al op een vermogen van 600 miljoen euro.

  • Bij TKPI is een op de drie werknemers en managers vrouw.
  • De openheid van vrouwen is een sterke eigenschap.
  • Diversiteitsbeleid is een natuurlijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het volledige interview met Roelie van Wijk over diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen is hier te lezen.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties