ESG belangrijk bij beleggen in emerging markets

Gezien de grote uitdagingen waarmee de wereld geconfronteerd wordt, is het van groot belang ESG-factoren te integreren in het beleggingsbeleid, misschien nog wel bij uitstek in emerging markets. ESG is een integraal onderdeel van een duurzaam rendement.

Tijdens het ronde tafelgesprek van Financial Investigator gaf Anna Czylok van TKP Investments haar visie. Als Investment Strategist legt zij onder andere uit hoe ESG in het beleggingsproces geïntegreerd kan worden.

Anna Czylok: “Wij geloven dat ESG het risico-rendementsprofiel verbetert. Daarmee is het van belang dat de manager ESG-factoren meeneemt in zijn analyses. Voor ons als fiduciair manager is het belangrijk dat de manager kan laten zien de ESG-factoren een onderdeel zijn van zijn selectieproces. Op dit moment ontvangen wij van de meeste van onze managers binnen emerging market equities een periodiek verslag van hun engagementactiviteiten. Dit is iets wat wij in de toekomst van elke manager gaan vragen.”

Het volledige artikel met Anna Czylok over ESG belangrijk bij beleggen in emerging markets is hier te lezen.

 

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties