ESG vraagt om een dynamische aanpak

Maatschappelijk verantwoord beleggen, tegenwoordig vaak kortweg met ’ESG’ aangeduid, staat hoog op de agenda van institutionele beleggers. Aegon Asset Management Nederland en zusterbedrijf TKP Investments pakken het thema dynamisch op. Dit doen we met een actieve bijdrage aan de discussie, gesprekken met klanten en een continue analyse van de risico’s en kansen die duurzaam beleggen biedt.

Weinig mensen zullen tegen ESG beleggen (Environmental, Social and corporate Governance) zijn. Maar het is een breed en veelzijdig concept, wat maakt dat velen een concrete discussie hierover lastig vinden. Het is immers een onderwerp waar iedereen een persoonlijke mening over heeft, maar als het aankomt op het kiezen van een concrete aanpak voor een institutionele portefeuille wordt het ingewikkeld.

Als handvat voor deze discussie hebben Aegon Asset Management en TKP Investments een kader ontworpen. Dit model, ’Verantwoord Beleggen in 10 Stappen’, is opgesteld naar aanleiding van gesprekken met klanten, veelal pensioenfondsbestuurders, die wilden weten hoe wij ESG tot een onderdeel hebben gemaakt van onze processen.

Door: Marianne Oomkes (Senior Accountmanager TKP Investments), Anna Czylok (Investment Strategist TKP Investments), en Harald Walkate (Global Head of Responsible Investment) bij Aegon Asset Management

U kunt hier het gehele artikel ‘ESG vraagt om een dynamische aanpak’ lezen. Deze is gepubliceerd in de Financial Investigator (editie 7, 2016).

Benieuwd naar maatschappelijk verantwoord beleggen? Lees hier meer over ons duurzaam beleid.

 

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties