Marktupdate: de risico’s van een harde Brexit

De mogelijke uitkomsten van de Brexit-onderhandelingen zijn even talrijk als onzeker. In deze marktupdate kijken we alvast vooruit op een aantal belangrijke sleutelmomenten en benoemen we enkele aandachtspunten voor de beleggingsportefeuille. Een harde Brexit, waarbij geen deal wordt bereikt vóór de deadline van 29 maart 2019, zal verreweg het meest ongunstig zijn. Dit leidt namelijk niet alleen tot veel onzekerheid voor de Britse economie, maar ook tot een ‘cliff edge’ scenario. En naarmate de tussentijdse deadlines verstrijken, groeit de onzekerheid over de mogelijke uitkomsten van de onderhandelingen.

Op 19 en 20 september vond een informele ontmoeting plaats tussen Europese regeringsleiders. Daarnaast staan de komende periode de volgende belangrijke gebeurtenissen in de planning:

  • Van 30 september tot 3 oktober komt de conservatieve partij bijeen, waarbij druk zal worden uitgeoefend op Theresa May om te laten zien dat ze de Brexit-onderhandelingen onder controle heeft. Ze zal ook uitleg moeten geven over haar strategie voor de volgende onderhandelingsfasen.
  • Op 17 en 18 oktober vindt de EU-top plaats die geldt als voorlopige deadline om tot overeenstemming te komen.
  • Indien nodig kan in november een extra bijeenkomst worden georganiseerd, maar de EU geeft aan deze mogelijkheid alleen te gebruiken als in oktober voldoende vooruitgang is geboekt.
  • Op 13 en 14 december is de laatste EU-top van dit jaar. Een overeenkomst uitstellen tot het einde van het jaar betekent echter dat er mogelijk onvoldoende tijd is voor ratificatie door de individuele EU-landen.

Download de volledige marktupdate

In onze marktupdate kunt u meer lezen over de invloed van bovengenoemde ontwikkelingen op de rente, beleggingscategorieën en rendementen: Marktupdate TKP Investments 28 september 2018.

Op de hoogte blijven van actualiteiten? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief en marktupdates.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties