Renteontwikkeling gunstig voor waarderingen vastgoed

Omdat de rente in de meeste landen wereldwijd zo laag is, zijn beleggers op zoek naar noodzakelijk rendement en worden ze als het ware gedwongen te investeren in meer risicovolle schuldpapieren. Vastgoed vormt een aantrekkelijke propositie met een gemiddeld rendement van circa zes procent. Zes deskundigen gingen met elkaar de discussie aan over de renteontwikkeling en andere ontwikkelingen die van invloed zijn op vastgoed. Onder hen Dick Popken, Portfoliomanager Vastgoed bij TKP Investments.  Dick Popken: ‘Wij denken ook dat de rente nog langere tijd laag zal blijven, maar adviseren onze klanten zich erop voor te bereiden dat de lange rente weer omhooggaat. Dat betekent dat ze zich defensief dienen te positioneren en alleen exposure moeten hebben naar markten en sectoren waarin de huren naar verwachting zullen stijgen. De gevolgen van hogere rentes kunnen zodoende deels worden opgevangen.’

Lees hier het artikel: Renteontwikkeling gunstig voor waarderingen vastgoed zoals ook te lezen in de Financial Investigator (nummer 5/2016).

Op de hoogte blijven van actualiteiten? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief en marktupdates.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties