Samen doen is beter

Op de afdeling Operations van TKP Investments staan de eerste vier à vijf maanden van het jaar traditiegetrouw in het teken van de jaarafsluiting. Het is een hectische tijd waarin het team alle zeilen bijzet om alle benodigde gegevens te verzamelen en te verwerken.

De jaarafsluiting heeft zowel betrekking op onze beleggingsfondsen als op onze klanten. Zo stellen we voor ruim vijftig beleggingsfondsen een jaarrekening op, die vervolgens allemaal door een accountant worden gecontroleerd. Daarnaast leveren we voor veel klanten belangrijke input voor het opstellen van hun jaarrekeningen.

Het opstellen van jaarrekeningen vraagt om teamwork waarbij we de juiste personen samenbrengen om de klus te klaren

Het opstellen van jaarrekeningen is een specialistische bezigheid die de nodige kennis en ervaring vereist. Om dit op een goede manier te doen, moet er nauw worden samen gewerkt tussen de verschillende afdelingen van TKP Investments. Dit vraagt om teamwork waarbij we de juiste personen samenbrengen om de klus te klaren. Zo levert niet alleen Operations input; ook de collega’s van de Front Office, Client Services en andere afdelingen leveren relevante gegevens die worden verwerkt in het eindproduct.

Uiteraard is er niet alleen bij TKP Investments sprake van financiële verantwoording; in de hele maatschappij zie je dit terugkomen. In mijn vrije tijd ben ik als penningmeester betrokken bij een kleine voetbalvereniging. Zelf voetbal ik niet, maar omdat mijn kinderen dat wel doen, voel ik me geroepen om iets aan de vereniging bij te dragen.

Mijn ervaring bij TKP Investments kan ik goed gebruiken in mijn rol als penningmeester voor een voetbalvereniging

Ook een voetbalvereniging heeft haar eigen cyclus: van teamsamenstellingen, wedstrijdplanningen en begrotingen, tot bardiensten en de inzet van vrijwilligers. En ook hier is een goede samenwerking tussen alle betrokkenen essentieel. Voor een voetbalvereniging geldt bijvoorbeeld eveneens dat de financiële verantwoording niet door de penningmeester alleen kan worden opgesteld. Toelichtingen op de cijfers zijn nodig vanuit elk onderdeel van de organisatie, en het eindproduct is dan ook een mooi voorbeeld van deze gezamenlijke inzet.

De expertise op het gebied van de financiële verantwoording komt in dit geval van mijn kant. De ervaring die ik bij TKP Investments heb opgedaan, kan ik goed gebruiken in mijn rol als penningmeester. Op financieel vlak, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe Europese wetgeving moet namelijk ook bij (sport-) verenigingen worden ingevoerd. En ook hier geldt dat niemand de wijsheid alleen in pacht heeft; het blijft een kwestie van samenwerken om het beste resultaat te behalen.

En dat is precies waar het om draait. Want of het nu gaat om een professioneel bedrijf of een vrijwilligersorganisatie: ‘samen doen is beter’. Dat is al jaren de slogan van onze voetbalvereniging en deze onderschrijf ik van harte.

Martijn Stoker, Manager Operations bij TKP Investments

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties