Senior Controller Reporting

Interessegebied: Financien
Locatie: Groningen

Solliciteer

Wij zoeken voor de afdeling Reporting een Senior Controller Reporting. Kom jij in Groningen ons team bij TKP Investments versterken?

 
Als Senior Controller Reporting ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van de meer complexe vraagstukken en processen op het gebied van reporting. Je bent in staat om vernieuwingen of externe veranderingen, zoals in wetgeving, te analyseren en te vertalen naar de impact op de processen van het aandachtsgebied. Je werkt in een overwegend bestaande structuur van meerdere deelprocessen en modellen, en bent in staat de modellen te optimaliseren en nieuwe modellen te (laten) ontwikkelen. Ook stel je zelfstandig complexe klant- en beleggingsfondsrapportages en analyses op. Samen met andere collega’s ben je in staat om doelen te halen en om de wijzigingen op de processen te realiseren. Je standplaats is Groningen maar zal af en toe reizen naar ons kantoor in Den Haag.
Voorbeelden van werkzaamheden binnen het aandachtsgebied zijn: opstellen van diverse vermogens- en financiële rapportages, het opstellen van diverse jaarverslagen van de TKPI beleggingsfondsen, het opstellen van de beleggingsparagraaf voor het jaarverslag van klanten, het onderhouden van contact met diverse accountants en het beantwoorden van ad-hoc verzoeken. Daarnaast voeren we diverse (financiële) analyses op administraties van fondsen en klanten. In zijn geheel draagt de afdeling Reporting zorg voor juiste en volledige rapportages aan klanten, toezichthouders en interne afdelingen. Ook is de afdeling verantwoordelijk voor het bijhouden van de verschillende formats waarin deze rapportages opgesteld moeten worden en het functioneel beheer van de rapportagesystemen.
Over TKP Investments en de afdeling

De afdeling bestaat momenteel uit 12 personen, waaronder een andere senior en de manager Reporting waaraan je rapporteert. Je werkt nauw samen met andere mensen van afdelingen.
TKP Investments is een 100% dochter van Aegon Asset Management (AAM) en heeft circa EUR 27 miljard onder beheer. Wij bieden volledige dienstverlening aan pensioenfondsen en charitatieve instellingen op het gebied van vermogensbeheer- en advies. TKP Investments hanteert een gestructureerd multi-manager beleggingsproces voor het vermogensbeheer. Dit houdt in dat externe vermogensbeheerders het vermogen beheren. Wij zijn gevestigd in Groningen en hebben ongeveer 110 medewerkers in dienst.

Als Senior Controller Reporting werk je in een omgeving met scherpe deadlines en wordt er van je verwacht dat je in staat bent om de juiste prioriteiten te stellen, dan wel tijdig aan te geven dat ondersteuning noodzakelijk is. Je kijkt vooruit en bent daardoor in staat om, naast je reguliere werkzaamheden, te voldoen aan ad-hoc verzoeken. Je toont daadkracht bij de realisatie van verbeteringen en zoekt bij de uitvoering nadrukkelijk aansluiting met andere aandachtsgebieden en onderdelen binnen TKP Investments. Aanvullend heb je:

  • Een afgeronde wo opleiding met aanvullend een titel RA/AA/RC/RBA/CFA;
  • Ruim 5 jaar relevante werkervaring in een vermogensbeheer omgeving of in financiële dienstverlening;
  • Gezien de steeds sneller wijzigende wet- en regelgeving is van belang dat je je kennis op dit vlak blijft bijhouden, zoals verslaggevingrecht en IFRS;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met boekhoud- en rapportagesystemen zoals Vermilion, webreportingsystemen en Business Intelligence tools.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een concurrerend maandsalaris
  • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
  • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
  • Een passende reiskostenvergoeding.
  • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anneke van Leeuwen, 06-22 149 555 of [email protected] Ronald Pieters (manager afdeling Reporting) op 06-12 494 118 of [email protected]

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Onze multi-management fondsen

Bekijk hier ons ruime aanbod aan actief en passief beheerde beleggingsfondsen. Natuurlijk volgens onze multi-managementstrategie.

Meer over onze fondsen

Duurzaam beleggen

Een financieel gezonde toekomst begint bij verantwoorde keuzes. Benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van onze duurzame aanpak?

Meer over duurzaam beleggen

Pod not found

Gelieerde organisaties