TKP Investments behaalt maximale score in GRESB Assessment

Het TKPI European Real Estate Fund (TREF) heeft voor het tweede jaar op rij de maximale score van vijf sterren behaald in het Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) Assessment, waarmee het fonds in de top 20 staat voor ESG-integratie in vastgoed wereldwijd.

Lees meer

Pensioenfondsen ontdekken de voordelen van real assets

Institutionele beleggers investeren steeds meer in real assets. Logisch, vindt Harm-Zwier Medendorp, Head of Alternative Investments van TKP Investments. ‘Niet alleen vanwege het directe dividend en het vaak mooie totaalrendement; maar ook omdat je er een portefeuille goed mee kunt diversifiëren.’

Lees meer

Het ene duurzaam is het andere niet

Wie duurzaam wil beleggen, kan ESG-factoren integreren in zijn proces. Andere opties zijn enkel de koplopers in een sector te selecteren of in te zetten op een maatschappelijke opbrengst van investeringen, aldus Fondsnieuws. Een vandaag verschenen artikel van Fondsnieuws gaat in op drie verschillende categorieën die binnen duurzaam beleggen zijn te onderscheiden.

Lees meer

Onze nieuwsbrief ‘Share’ is weer verschenen

Onze nieuwsbrief Share is weer verschenen! Douwe Egberts Pensioenfonds is op 1 april 2018 toegetreden tot Stap, het Algemeen Pensioenfonds waarvoor TKP Investments het vermogen beheert. Elvin van den Hoek, directeur van het bestuursbureau DEPF, vertelt over de migratie. “De mensen bij TKP Investments gingen als een soort architecten te werk.”

Lees meer

Onrust op financiële markten door politieke crisis Italië

Italië is in economisch en politiek opzicht altijd al een grote zorg geweest in de eurozone, maar sinds dit weekend maken beleggers zich extra zorgen over de toekomst van het land en de euro. Door het afbreken van de coalitieonderhandelingen lijkt het land af te stevenen op nieuwe verkiezingen in september, die naar verwachting in het teken zullen staan van het eurolidmaatschap van Italië. Door het mislukken van de onderhandelingen is de Italiaanse staatsrente bovendien omhoog geschoten. Ook andere Zuid-Europese landen zien hun staatsrentes aanzienlijk stijgen door toegenomen onzekerheid over de kracht van de euro en de kredietwaardigheid van Italië.

Lees meer

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties