Pensioenfondsen ontdekken de voordelen van real assets

Institutionele beleggers investeren steeds meer in real assets. Logisch, vindt Harm-Zwier Medendorp, Head of Alternative Investments van TKP Investments. ‘Niet alleen vanwege het directe dividend en het vaak mooie totaalrendement; maar ook omdat je er een portefeuille goed mee kunt diversifiëren.’

Lees meer

Het ene duurzaam is het andere niet

Wie duurzaam wil beleggen, kan ESG-factoren integreren in zijn proces. Andere opties zijn enkel de koplopers in een sector te selecteren of in te zetten op een maatschappelijke opbrengst van investeringen, aldus Fondsnieuws. Een vandaag verschenen artikel van Fondsnieuws gaat in op drie verschillende categorieën die binnen duurzaam beleggen zijn te onderscheiden.

Lees meer

Onze nieuwsbrief ‘Share’ is weer verschenen

Onze nieuwsbrief Share is weer verschenen! Douwe Egberts Pensioenfonds is op 1 april 2018 toegetreden tot Stap, het Algemeen Pensioenfonds waarvoor TKP Investments het vermogen beheert. Elvin van den Hoek, directeur van het bestuursbureau DEPF, vertelt over de migratie. “De mensen bij TKP Investments gingen als een soort architecten te werk.”

Lees meer

Onrust op financiële markten door politieke crisis Italië

Italië is in economisch en politiek opzicht altijd al een grote zorg geweest in de eurozone, maar sinds dit weekend maken beleggers zich extra zorgen over de toekomst van het land en de euro. Door het afbreken van de coalitieonderhandelingen lijkt het land af te stevenen op nieuwe verkiezingen in september, die naar verwachting in het teken zullen staan van het eurolidmaatschap van Italië. Door het mislukken van de onderhandelingen is de Italiaanse staatsrente bovendien omhoog geschoten. Ook andere Zuid-Europese landen zien hun staatsrentes aanzienlijk stijgen door toegenomen onzekerheid over de kracht van de euro en de kredietwaardigheid van Italië.

Lees meer

Onze nieuwsbrief Share is uit

Onze nieuwsbrief Share is weer verschenen! Begin februari daalden de wereldwijde aandelenkoersen na een lange periode van relatieve rust. In deze nieuwsbrief gaan we in op vraag wat hiervan de oorzaak was en of dit betekent dat de zorgen over de toekomst zijn toegenomen.

Lees meer

Marktupdate: snelle koersdalingen op de beurzen

Snelle daling aandelenkoersen

Financiële markten lieten lange tijd een zeer stabiel verloop zien. Onder aanvoering van goed nieuws over de wereldeconomie en beter dan verwachte bedrijfswinsten, stegen koersen sterk en daalden risicopremies op obligaties. De Amerikaanse aandelenindex S&P 500 sloot op 26 januari van dit jaar nog op een hoogste koers ooit, en de van optieprijzen afgeleide bewegelijkheidindex VIX stond zeer laag.

Lees meer

Aegon Asset Management benoemt Roelie van Wijk in de nieuwe functie Head of Responsible Business & Public Affairs.

Het feit dat deze functie in het leven is geroepen en dat Van Wijk benoemd is als Head of Responsible Business & Public Affairs geeft het toegenomen belang aan van maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam beleggen in de wereld van vermogensbeheer, niet alleen voor Aegon Asset Management (AAM), maar ook voor haar klanten en voor heel Aegon. Vanaf 1 januari is Van Wijk verantwoordelijk voor de AAM strategie voor verantwoord ondernemen, inclusief de integratie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen, ook wel aangeduid als Environmental, Social en Governance criteria (ESG), in de beleggingen van AAM wereldwijd. Zij rapporteert rechtstreeks aan Sarah Russell, CEO Aegon Asset Management.

Lees meer

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties