Het tij voor Emerging Markets is gekeerd

De afgelopen vier, vijf jaar waren er vooral negatieve geluiden over emerging markets te horen en is er veel geld uit die markten gestroomd. Nu staat een flink aantal westerse landen onder druk en is het tij voor emerging markets gekeerd.

Tijdens het ronde tafelgesprek van Financial Investigator gaf Anton Kramer van TKP Investments zijn visie. Als senior portfoliomanager aandelen voor opkomende markten legt hij onder andere uit waarom hij voorkeur heeft voor een actieve strategie.

Anton Kramer: ‘Ik heb een sterke voorkeur voor actief beleggen in emerging markets. Vergeleken met de ontwikkelde markten zijn emerging markets minder efficiënt, dus is er meer ruimte voor fundamentele research en stock picking. Een ander sterk argument voor een actieve strategie heeft te maken met risico. Over het algemeen wordt gedacht dat actief management riskanter is dan passief management, maar ik zie vooral veel risico’s in een passieve strategie in emerging markets. Als je passief in die markten investeert, zitten er in je portfolio logischerwijs veel kwalitatief mindere ondernemingen die failliet zouden kunnen gaan en het rendement naar beneden zouden kunnen halen. Ons fonds, dat actief gemanaged wordt, heeft de afgelopen tien jaar een outperformance van gemiddeld twee procent per jaar laten zien.’

Het volledige ronde tafelgesprek ‘Waarderingen Emerging Markets relatief aantrekelijk’ leest u hier.

Over TKP Investments

Fiduciair management met modulaire dienstverlening. Want wij hebben het vermogen om u te adviseren. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Meer over TKP Investments

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief en marktupdates houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en interessante publicaties.

Aanmelden nieuwsbrief

Gelieerde organisaties